Skulle lägga upp ett foto tänkte jag

En tanke på “Skulle lägga upp ett foto tänkte jag

  1. Sitter inte vid redigeringsdatorn så de fick bli en äldre bild från norra Gotland, en ö som ligger på östra sidan, Furillen. Var som på många ställen på Gotland ett kalkbrott med utskeppningshamn, numera nerlagd och byggnaderna är omgjorda till Hotell, http://www.furillen.nu. Väldigt vackert område och jag som gillar äldre byggnader och maskiner hoppas dom nya ägarna låter kranen vara kvar. Har fotot i lite olika versioner bland annat svartvitt, är på de sättet jag lär mig redigering i Photoshop, sitter och leker med ett foto i datorn. Får säga att jag ser en hel del jag skulle vilja ändra på i den här bilden som jag med mina kunskaper då tyckte var krångligt men som jag med nya kunskaper inser är ganska enkelt. Som fyrvän så måste jag också lägga in ett urklipp från Svenska fyrsällskapet som jag är medlem i.

    På nordöstra kusten av Gotland ligger en ö vars namn är Furillen. Den var fram till 1973 en av dom viktigare utskeppningshamnarna för kalksten på norra Gotland.

    Det har funnits ett flertal privatägda fyrar runt om i Gotlands kalkhamnar, men i dag står bara Furillen och Hultungs i Bunge kvar. ( Hultungs uppfördes 1922 av SSAB och byggdes i sten, också den är i mycket stort behov av upprustning, Ägare är Bungemuseet). Ett stenkast därifrån, i Ängeviken kan man hitta lite multnande virke som är rester av den fyrkur som uppfördes där i början av förra seklet för att leda sjöfarten in till Bungenäs.

    Anders.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: