Weeked

Då provar man något nytt igen då, weekendsemester och dessutom utan telefonen vet inte om de var medvetet! Visst har jag varit iväg på helgresor innan, 24 eller 36 timmars båtresa med öl och sprit till Finland!

Den här gången är jag lite mera seriös, eller? De finns öl och sprit på båten till ön också men jag har bilen med mig så de fick jag hoppa över. Tycker inte att bilkörning och alkohol hör i hop riktigt!

Tyckte att jag gjort mig förtjänt av en liten kortsemester framför allt för att de har blivit lite dåligt med fotograferandet på senaste tiden, nu är ju inte den här årstiden något man jublar över när man letar motiv men ändå! Får se om jag kan hitta något lämpligt motiv i helgen, ska besöka någon/några julmarknader och där finns de väl alltid någon tomte eller tomtemor som jag kan fotografera. Får ta med mig kameran och gå ut och hitta någon ny vinkel av muren om inte annat, lyftkranen i hamnen har jag redan några hundra bilder på så den tror jag låter bli den här gången.

Tog med bilderna jag lovat att redigera och skriva ut så de blir nog lite datorkörning också. De är en av bilderna som blir en riktig utmaning, vet inte om jag klarar av den men jag ska försöka. Träningskläder med insydda reflexband och en kompaktkamerablixt direkt på motivet. Har provat lite olika knep men har inte hittat något som fungerat till 100% än, glömde tala om att bilderna är i JPEG. Nu ska jag inte totalsåga bildformatet JPEG men problemet med de formatet är att precis som MP3 så kastar de bort sådan information som programmet inte tycker jag behöver och de är just den bortkastade informationen jag behöver för att rädda reflexerna! Moment 22! Jag kan ändra exponeringen och mörka ner bilden men då är de fortfarande ett lysande streck utan innehåll där reflexen är. Ja som ni ser så har jag fått något att jobba med.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: