Helgens bravader!

Får väl skriva något om helgens äventyr på Gotland, inte för att jag har en stor och trogen publik men de kan kanske roa någon.

Var väldigt mycket prat och skriverier om någon Berit som skulle komma stormande men jag kan väl inte säga att jag märkte något så jag trodde de var någon journalist som tröttnat på politiker och ville skriva om något nytt. Blev inte så mycket mer än incheckning och en promenad till http://www.suneselefant.se/ för en lättare middag på fredagen, jag var faktiskt där för att koppla av! Insåg att jag kommit ihåg nästan allt när jag packade utom rätt telefon, inte för att de gjorde något den kunde jag klara mig utan en helg, trodde jag. Hade datorn med mig så lite surfande på kvällen och jag hittade några julmarknader till lördagen.

Såg ingen Berit på lördagen heller, konstigt hon skulle ha dykt upp på fredagskvällen men de är inte alltför ovanligt att prognos och väder inte stämmer överens. Ägnade förmiddagen åt att åka vilse på vägen upp till julmarknaden i Bläse, vilket jag lyckades rätt bra med, fick se en del som jag inte sett förut och de är alltid kul. Var inte någon av dom större julmarknaderna jag varit på och ni som besökt medeltidsveckan har sett utbudet, lite mer röda papper och tomtar bara annars var de inte stor skillnad. Blev en tur efter stenkusten till Fårösund efter marknaden, stannade vid norra fästningen och fotograferade, måste säga att jag tycker de är konstigt att man får missköta ett statligt byggnadsminne så! Tror jag fick ett foto som absolut kan bli något, hoppas de i alla fall, tänker inte orda så mycket mer om de ännu annat än att de är en gammal vägg!

Var lite tråkig  och höll mig till rätt väg tillbaka till Visby för lunch och besök på marknaden där inklusive det obligatoriska besöket på http://www.kraenku.se och sports outlet. De såg ut att kunna bli en bra solnedgång så valet var ska jag vara kvar här eller ska jag åka till Hoburgen och hoppas på att vädret håller i sig, blev de senare och de ångrar jag inte, de var en riktigt bra himmel för att fotografera fyren i när jag kom ner så jag ägnade någon timme till att springa runt med kamera och stativ i hagarna letandes efter den perfekta bildvinkeln men jag är osäker på om jag hittade den! Märkte efter ett tag att Berit nog hade hittat fram i alla fall för kameran och stativet var lite ovilliga att stå utan ville gärna ramla.

De tråkiga med fina himlar och solnedgångar är att de snart nog blir för mörkt för att fotografera så de var bara att åka tillbaka till Visby och parkera för kvällen.

Ser ett uppsatt anslag vid receptionen när jag kliver in på hotellet, stannar läser och ser att de står,på grund av hårt väder är det störningar i färjetrafiken och följande färjor kommer att ställas in, läser vidare och ser Visby-Nynäshamn 27/11 16:00! Men, de är ju den jag ska åka med! Läser vidare och ser att berörda har kontaktats via sms för ombokning, kanske skulle ha vänt och hämtat telefonen i alla fall, nu är de lite för sent, nåja de fanns faktiskt ett telefonnummer man kan ringa viket jag gjorde tillsammans med några tusen andra berörda så efter 10 minuter i telefonkö med samma meddelande i örat så konstaterade jag att hem kommer jag de är bara frågan om när så jag gav upp för kvällen.

Vaknade innan frukost på söndagen och en morgonpromenad är aldrig fel. Tog med min biljett och chansade på att terminalen var öppen. Mycket riktigt öppen var den och förutom någon enstaka vilsen resenär till inställda 08 färjan var jag ganska ensam där. Hittade en snäll och trevlig dam bakom en biljettlucka som konstaterade att jag var ombokad till avgången 12:00 och att jag hade tur för jag hade även fått plats för bilen.

Snabb frukost, packa och checka ut för att hinna med lite av de jag tänkt mig ägna söndagen åt. Kovik för lite fotograferande av äldre fiske ekor i varierande skick, de för mig obligatoriska besöket på Högklint sen var tiden slut. Lite snabbt handlande av färdkost så var de dags att ställa sig i kön till färjan.

Och om färjeresan hem kan jag bara säga att den var totalt händelselös, märktes inget av storm och sjögång. Har haft resor från Visby med bara kulingstyrka när de varit SM i sjösjuka  så de var nästan så jag blev besviken över den totala bristen på rullning.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: