Visby

Tyckte att det var dags för lite mera fotografier och eftersom jag jobbat en del med Gotlandsbilder så blir de en bild till från ön, närmare bestämt norra muren.

Ni som ser mig på facebook såg nog att jag sålt mina första fotografier till en kollega på jobbet och jag tycker att det är kul att andra uppskattar det jag gör, kan jag glädja någon med de jag har som hobby så blir jag också glad. Ni såg säkert också att jag skickat en bild till Gotlandsbolaget, provade med IKEA förut och blev refuserad men tjockskallig och envis har jag alltid varit så varför inte prova igen. Hade förväntat mig samma svar på ett ungefär nu men svaret jag fick var att dom sparat mina kontaktuppgifter och ska kontakta mig om de blir aktuellt att använda bilden, refuserad fast på ett finare sätt, för jag tror inte dom kommer att använda den!

Som ni kanske ser när ni läser så är är de ibland fotografi och nästa gång bild! Vad är då skillnaden mellan ett fotografi och en bild? De beror som vanligt på vem man frågar men för mig är ett foto en papperskopia som jag kan klämma, känna och lukta på, en fysisk kopia helt enkelt, bild för mig är de jag har i datorn innan de hamnar på papper.

Är därför jag vill göra en portfolio med mina fotografier, är de någon som vill ha ett foto som jag tagit så vill jag kunna visa upp hur de blir när jag levererar, är säkert skillnad om man har de som yrke då är de en fördel att snabbt och enkelt kunna leverera ett antal kontraktskopior vi mailen och låta kunden titta på, beställa och skriva/lägga upp bilderna på nätet!

Nu märker jag att jag lite motsäger mig själv lite för just Gotlandsbolaget skickade jag en bild till, kan säga att jag mycket hellre hade gjort en utskrift i A3 och visat upp för dom men de fungerar inte rent praktiskt. Visst hade jag kunnat ringa upp och talat om mitt ärende, försökt boka ett möte, resa över till ön och träffa dom för att visa fotografiet men att åka över med ett fotografi på chans känns rätt tunt och osäkert.

Nu ska jag inte störa er med mitt svammel på lördagsmorgon längre utan försöka få något vettigt gjort idag också, redigera lite mera bilder bland annat! Funderar på om jag ska åka in till Matton butiken och köpa en portfolio i A3 eller något annat kul jag inte behöver egentligen.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: