Vintersolstånd och Blidösund

För alla som börjar ledsna på slaskväder och mörker så påminner jag om att nu är det bara 5 dagar till vintersolståndet när det vänder och blir ljusare igen. Inte mycket i början men redan i januari så är det runt 30 minuter i veckan.

För att pigga upp er så bifogar jag en bild på en av Stockholms vackra gamla damer, Blidösund, som fyllde 100 år i somras. Ni som inte åkt med ett riktigt ångfartyg så rekommenderar jag någon av alla turer ut i skärgården med något av dom ångfartyg vi har kvar. De är en tystare, lugnare och behagligare resa än med dom moderna skärgårdsbåtarna. Väljer man dessutom något av dom koleldade fartygen Blidösund eller Mariefred så luktar de dessutom gott! Väljer ni en tur som den här sommarkvällen när jag tog bilden så får ni förutom en tur i Stockholms vackra skärgård musik på resan, många bra musiker på kvällsturerna! Nej jag är inte sponsrad av Blidösundsbolaget snarare tvärt om jag får betala som alla andra när jag vill åka med men de gör jag gärna.

//Anders

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: