Fiskebåtar

De var nog ett tag sedan dom här båtarna hade vatten under kölen. Kommer inte riktigt ihåg var jag hittade på dom men det är Gotland igen och jag tror de var på väg ner från Fårösund. Vi kan väl säga så här, jag har åkt förbi här många gånger och det ser ut som de ligger ett vrak på en liten ö en bit ut så det var egentligen dit jag försökte komma men vägen tog slut vid dom här båtarna. Har försökt mig på en svartvit bild, en ren svartvit bild ska jag kanske skriva, de brukar oftast dyka upp något objekt med färg i mina svartvita bilder men inte den här gången.

Jag vill gärna höra vad ni tycker, har inte jobbat så mycket med svartvitt så de kan vara kul! Passar de här motivet i svartvitt exempelvis? Var en hel del bök att få lite struktur och detaljer i himmelen till höger i bilden, i mitt 1:a försök såg det mest ut som en grå massa i hörnet. Jo jag vet att jag skulle klivit några steg längre åt vänster i bilden så jag tagit bort skogen till höger och fått med mera av havet men det är om inte annat en anledning till att åka tillbaka flera gånger. Kan tilläggas att de blåste småjävlar och var någon grad på plus sidan bara så jag sprang inte omkring så mycket för att leta bildvinklar dessutom var jag besviken på att jag inte lyckades ta mig ut till vraket så så mycket tid och intresse lades inte ner på den här bilden!

Men de är ofta så här de är när jag letar bilder, man får besöka samma platser gång på gång ofta utan att ens ta fram kameran innan verkligheten stämmer med bilden jag har i huvudet. Mycket går att ordna i redigeringen efteråt men är de inte rätt ljus så blir de mycket jobb och de är inte säkert att de går att få målbild och resultat att stämma. Oftast är de som bäst i soluppgång eller nergång så de är tur att de går bra att sova i bilen, nu hjälper de inte alltid för de kan se lovande ut på kvällen när du letar bildvinkel med tanke på solen och eventuella skuggor som i sånt fall stör motivet! När du vaknar kan de var jämnmulet och helkass ljus så de blir ingen bild den dagen, då är de bra att ha spritköket så man kan koka lite kaffe att trösta sig med. Finns de något som luktar godare på morgonen än nybryggt kaffe?

Nu får de vara slutsvamlat för idag, tvättmaskinen är klar så jag ska hänga lite tvätt och skrivandet om kaffe har gjort så kaffetarmen vaknat!

//Anders

En tanke på “Fiskebåtar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: