Gårdspump

Ägnade gårdagen åt att slöa vilket för mig brukar innebära att jag hamnar framför datorn och väl där blir det lite redigerande! Så varför inte lägga ut en av dom bilder jag redigerade igår, en gårdspump från norra batteriet Fårösunds fästning. De hade nog blivit både fängelse och böter om jag hade klättrat runt där när fästningen var i drift men numera är det ett byggnadsminnesmärke, dock ett mycket dåligt skött sådant.  Återigen så är det gamla slitna saker som fascinerar mig och hamnar på bild, den här gårdspumpen stod nästan mitt i vad som varit fästningen och jag antar att de här var dricksvattenförsörjningen för dom som var förlagda där. Det fanns en vad som såg ut som en mindre bassäng på området också men den misstänker jag var en branddamm. Pumpen var fortfarande fullt fungerande och vattnet såg rent och klart ut, nej jag provade inte att dricka det!

Tyvärr var resten av det gamla batteriet i ganska dåligt skick, uppbrutna dörrar mm viket är synd. Tycker att ett skyddat byggnadsminne borde skötas om bättre men de är nog den vanliga taktiken, inget eller mycket begränsat underhåll och till slut är de så dåligt skick på fästningen att de blir för riskabelt att ha den öppen samt för dyrt att återställa den i de skicket och vips så har politikerna frigjort ett attraktivt strandområde att bygga lyxbostäder på! Läget är förträffligt med inloppet i Fårösund ett stenkast från fästningen. Jag vet att jag låter bitter men tyvärr har jag inga högre tankar om politiker och andra makthavare.

Men nu är det jul med allt vad det innebär så jag får önska er som orkat läsa mina inlägg en riktigt God Jul!

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: