Julblomma!

Börjar med att tacka för ett trevligt julfirande, tack Siv och Kenny för en skön avspänd julafton. Och som gäst så vill man gärna lämna över en gåva men med dålig fantasi och smak så är det inte så lätt att hitta något som passar så föga överraskande så blev det en av mina svartvita/färglagda blommor! Jag skrev på Facebook för någon vecka sedan att behövde hjälp att hitta en ram men bilden kunde jag inte lägga upp eftersom det var en present!

Nu när gåvan är överlämnad så lägger jag ut en kopia här på bloggen, första gången jag tagit med lite mer än bara själva blomman på bilden men jag tyckte att det passade bra med rosen efter att ha provat några olika versioner! Jag har redan nu idéer om hur jag hade kunnat komponera bilden bättre men de är väl de som kallas utveckling och de är vid redigerandet efteråt som jag lär mig mycket som jag tar med mig till nästa gång! De är de som är skillnaden mellan mig som amatör och ett proffs, jag gör misstag deras ska vara perfekta, men även proffsen har någon gång börjat från grunden och jobbat sig uppåt!

Vet inte förresten om jag måste lära mig mer om vad blommorna heter? Jag ser bara något vackert som jag vill ha på bild de där med vilken art/sort de är har liksom aldrig legat i mitt intresse att kunna, kallar mig fotograf inte biolog, men de skulle väl vara kul att kunna svara på vad det är för något när de frågas. Får väl jobba lite på den biten också de finns säkert någon bra sida med bilder och namn på blommorna man kan kika på! Kom just på att de här är vad som kallas synergieffekt (nu smög jag in ett fint ord) jag gör de jag tycker om och lär mig nya saker samtidigt inom ett område som jag inte kan något om!

Nej nu är de dags att sluta vimsa runt i hjärnvindlingarna och försöka göra något av den här lediga dagen, kanske ta fram kameran och gå en fotopromenad i Stockholm, de var ett tag sedan den var ur väskan tyvärr! De har varit en massa icke väder som inte är så kul att vara ute i, regn, blötsnö och blåst samt mörkt dygnet runt känns de som. Ska absolut inte skylla på vädret men för min egen del är de väldigt lätt att jag hamnar framför datorn och tittar på/redigerar äldre bilder istället för att gå ut och göra något vettigt!

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: