Järvafältet.

Har börjat gå igenom bilderna jag har och lägga in dom redigerade i mappar, rätt kul egentligen. Rätt som de är så dyker de upp någon bild som är en sån där man tittat på några gånger utan att riktigt veta om den är värd att redigera eller inte. Som den här från Järvafältet, jag tycker om trädet i solen med alla höstfärger men har alltid retat mig på att jag inte tog mig tiden att kolla bilden i kameran så jag såg att toppen är lite klippt! Tyvärr så blev de bara en bild också, snabbt upp med kameran och tryck av för att kolla inställningarna på kameran i början på promenaden.

Hur som helst, igår så gick jag igenom bilderna på den mappen och tyckte att jag faktiskt skulle ge den en chans trots missen. Kan hoppas på att ni inte ser toppen utan tycker att färgerna är härliga istället. Har faktiskt inte gjort så mycket med bilden rent redigeringsmässigt, lite mer tryck i färgerna och lite uppljusning av lövverket. Någon som vill ha mer detaljerat vad jag gjort så hör av er!

Ska fortsätta gå igenom bildfiler så risken är att de kan dyka upp fler bilder som jag gör en provredigering på trots att jag inte är helt nöjd med dom. Jag har inget emot de här med att redigera bilder, många tycker de är tråkigt att sätta sig vid datorn och göra något med bilderna dom tagit och tycker att de ska vara klart och visa på en gång. Kan hålla med när de gäller något evenemang och jag har kanske 1000 eller mer bilder att gå igenom men när de gäller såna här bilder så är de kul att försöka få bilden att se likadan ut på bildskärmen eller utskriven som bilden jag har i huvudet av hur den ska se ut!

Har gjort något inlägg om att jag börjat experimentera med svartvitt också så jag ska lägga in en länk till Moderskeppet som precis släppt en DVD kurs om svartvitt, http://www.moderskeppet.se/butik/  Såg den för bara några dagar sedan när jag redan köpt en bok om svartvitt, köpte kursen idag på Scandinavian photo ,Stockholm, samma pris där som i länken. Tänkte ta en paus från svärandet över dåliga TV program och kika på den ikväll istället.

http://www.moderskeppet.se/ är en väldigt bra sida för er som har funderingar om redigering, finns en del gratis nybörjartips och sen har dom sina DVD kurser om de är något speciellt ni funderar över, bra sida helt enkelt och det finns något för alla. Med den länken ska jag sluta vimsa runt här för i kväll 😉

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: