Solnedgång

Behöver jobba lite mer på bildkomposition, skyller på att de här är en ögonblicksbild! Höstbild från Högklint på Gotland, de har blivit tradition att besöka den när jag är på ön, solen på väg ner med ett ljusgata strålande mellan träden. De var en mild höst så de är ingen färgexplosion i lövverket på träden.

Bildkompositionen då, vad är de för fel på den då? Horisonten mitt i bilden, jag skulle ha letat andra bildvinklar så att de finns något i bilden som blicken kan fastna på.  Nu är det bara ett ljusare streck att följa till trädet med solen bakom! Hade kanske varit bra med en lite mer spännande himmel och att fotografera på högkant jag vet inte? Nu har jag inte beskurit den här och jobbat med den biten så de kan vara en väg framåt. Jag lägger den här som en ide i bildbanken till nästa besök, de är mycket rekognosering och förberedelser innan de blir en bild. Visst jag kan klippa in en bättre himmel i den här bilden men de innebär ganska mycket jobb för busken uppe till höger har rört sig en del i blåsten så där måste de fixas till i så fall.

Men samtidigt så lär jag mig mycket varje gång jag är ute så förhoppningsvis så blir de bättre vartefter. Nu hoppas jag att väderleksrapporten stämmer så de kan bli lite sol i morgon, har en bildidé som jag tror kan bli rätt bra om de är rätt förutsättningar.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: