När.

En bild på Fyren När, Gotland igen förstås och Närsholmen på östra sidan.

Vet inte varför jag fastnat för fyrar men de verkar inte som de går över för de har hängt med ganska länge. Får nöja mig med att de är enklare att samla på fyrar än kyrkor, jodå de finns dom som gör det också och de har byggts lite mera kyrkor än fyrar. Köpte fyrhandboken från Fyrsällskapet nyligen http://www.fyr.org/ så jag ska få lite mera struktur på fotograferandet av våra svenska fyrar. Nej jag har inte ambitionen att besöka alla för att samla dom i en bok utan de är mer för att ha ett mål när jag är ute och åker vilse i Sverige.

Drömmen vore väl att hitta och bosätta mig på en fyrplats men de lär aldrig bli mer än just en dröm. De finns inte så många av dom och sjöfartsverket säljer inte ut fyrplatser längre. De finns ett fåtal i privat ägo men att allting skulle klaffa så både pengar och tillfälle finns samtidigt är ytterst otroligt. Men har ni någon fyr ståendes som ni inte använder så hör av er, jag kan vara intresserad. 😉

Vad kan jag säga om bilden då? Rätt gammal är den, augusti 2008 och tagen med min första digitala systemkamera, Pentax K10D. Var mitt i min period med HDR fotograferande,  http://sv.wikipedia.org/wiki/High_Dynamic_Range så bilden är en av 5 med olika exponering! Den här bilden har jag bara redigerat som vanligt, den är färgkorrigerad, jag har ökat kontrasten lite och förstärkt färgen i himlen i LAB, lite upplättning av fyren samt den vanliga skärpningen både av originalfilen och de lilla sista innan den läggs på webben.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: