Sommrig bild!

Har fått önskemål om att byta ut höstbilderna Livgardets Fotosällskap har i utställningen på H.S.E. Livgardet. Har lite svårt att få in bilder när jag ber om hjälp så jag får leta i mitt eget arkiv.

Jag vet inte om den här bilden är tillräckligt mycket ”sommar” men den är i vilket fall som helst väldigt långt från höst och vinter. Får minska antalet uppsatta bilder även om jag inte vill det egentligen men de får räcka med 1 bild per tavellist! Inte för att jag är snål men de tar lite tid att redigera och skriva ut och jag vill hinna ta några nya foton också.

Har gjort en bra upptäckt när jag beskär och skriver ut foton, väljer jag 4 x 5/8 x 10 i mallarna som Lightroom har så passar fotot perfekt i en passepartout på 40 x 50 cm! Bildytan är 29 x 39 cm så visst de blir inte riktigt så stort som jag vill men de är standardstorlek på både ram och passepartout så de är vettiga priser på dom, hade gärna sett att de fanns lite större i sortimentet och det gör de med ramar men vill man ha en passepartout till fotot så är är de beställning och tillskärning som gäller! Konstigt egentligen, de är inte alltför ovanligt med skrivare som klarar A3+ storlekar längre och det kan inte bara vara jag som tycker om stora bilder 🙂

//Anders

En tanke på “Sommrig bild!

  1. Ser att vanliga dataskärmar inte riktigt klarar av alla röda nyanser, skulle behöva göra om den i s-rgb men då blir den blaskig istället. Nåja den ska ändå skrivas ut och de är de den är redigerad för! Gillar inte stupid rgb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: