Enkelt.

De blir ett inlägg utan bild idag också.

Gjorde ett försök att fotografera en fyr eller om vi ska vara noggranna två fyrar idag. Väldigt ogästvänlig terräng med vassa granitklippor/skrevor och lösa söndersmulade klippbitar.

De går att göra de väldigt enkelt visserligen och ställa sig på första bästa ställe, bränna av 10 bilder och åka därifrån, men de stämde inte med den bilden jag ville få fram! Så de blev att klättra runt bland klippskrevorna samtidigt som de gällde att inte ramla, framför allt inte med kameran i handen. Får erkänna att de blev lite fusk för de behövdes två händer och fötter för att ta sig fram överhuvudtaget så kameran fick ligga kvar fastspänd i ryggsäcken.

Nu har jag som jag skrev igår inte någon bra dator med mig så jag vet inte om resultatet var värt mödan ännu, nästan som på den analoga tiden när man fick lämna in filmen och vänta en vecka innan man visste att bilderna inte var bra.

Nu är de inte bilderna på fyrarna som ni kommer att få se här på bloggen om de blir några som är värda att visa utan de blir bilden på segelbåten som dök upp medan jag kröp omkring i havsbandet. Kom snyggt inseglandes från vänster och med den kursen så skulle den passera en klipphäll där vågorna bröt med ganska bra kraft. Så de var bara för mig att försöka hitta en bättre plats, hoppas på att de dök upp vågor i rätt storlek så dom bröt över klipporna med rätt dramatiska effekt med segelbåten på rätt ställe!

De jag kan säga är att jag inte hade något stativ med så de var svårt att hålla kameran stilla men de spelade ingen roll att jag inte hade det med för de fanns ingenstans jag hade kunnat ställa upp det och de skulle ha blåst omkull ändå!

Är de någon bild jag hoppas på är de den, för om jag lyckades så kan de bli en bra bild att trycka upp i stort format. Nej jag har inte tittat på dom i displayen på kameran heller, jag fick lov att byta minne lite snabbt där i vågskvalpet för nästa bildserie på regnet som kom indrivande från havet.

Om de var svårt att ta sig ner så kan jag bara säga att de var inget mot besväret att ta sig upp i kraftigt regn, klipporna blev väldigt hala. Nåja, blev någon eller några bilder bra så får de vara värt byxorna som gick åt för att ta mig upp 😉

//Anders.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: