Kultur.

Nej idag blir det ingen bild i bloggen, jag har inte ens kortläsaren med mig i helgen. Men lite foto blir det ändå, för som vanligt numera när jag kommer till en ny stad så besöker jag en kyrka och tänder ett eller ett par ljus, en tradition jag fått från min arbetskollega. Idag blev det en domkyrka, Linköpings,  stor och pampig men inte riktigt i klass med Lunds.

Självklart blev de ett par bilder tagna, jag är ju lite svag för äldre byggnader, men de jag lade ner mest tid på att försöka få en bild på var ett stearinljus! De som fångade mig där var att ljuset brunnit nästan hela vägen ned men yttre, kan man säga skinnet, var kvar med ett otroligt vackert spindelvävs liknande mönster.

Jag vet som sagt var inte om jag lyckades, enda ljuskällan i nischen där det stod var ljuset. Jag försökte få in lite mera ljus med reflexskärm men de fanns liksom inget ljus att reflektera, blixt kanske hade fungerat men de satt något som såg ut som en ir sensor till ett larm av något slag där och sådana brukar inte tycka om när man fläskar på med blixt.

Egentligen så är jag här för att fotografera motorcyklar, äldre vackra tävlingsmotorcyklar. För mig så är något där funktionen styr designen vackert. Just de här rena avskalade som de blir när de tävlas med mekaniska saker, vare sig det är en cykel, bil eller motorcykel. De finns inget på en sådan maskin som inte behövs, funktions eller regelmässigt. Sen har jag nog tänkt att försöka få till någon bild med lite fart, ska se om jag lyckas få loss en fotoväst i morgon så jag kan ställa mig på lite bättre platser, närmare banan. Förhoppningsvis så blir de även väder för en liten fotosession efter Bråviken på vägen hem. För er som aldrig lämnar motorvägen när ni åker söderut så kan jag rekommendera att ni svänger av E4 vid Åby och tar Gamla vägen efter Bråviken, antingen ända fram till Nävekvarn eller förbi Kolmården tillbaka till motorvägen. Otroligt vackert, en av Sveriges vackraste vägar enligt mig!

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: