Optisk utrustning.

Jag kunde inte motstå att lägga upp ännu en bild från Rödbergsfortet . De gällde att vara självförsörjande på allt om man skulle klara sig i fortet med dom 75 dagars uthållighet som var bestämt, behövde du glasögon så fanns det färdiga linser i ett stort lådsystem för alla tänkbara synkorrigeringar.  Så för att doktorn i fortet skulle kunna prova ut rätt rätt korrigering så behövde han den här anordningen, jag tror inte att glasögonen du fick såg ut så här men otroligt är det inte då linserna i draglådorna höll samma storlek. Bredvid lådan med slipade linser låg en kartong med svarta ögonlappar så även där var dom väl förberedda. Intressant att se vilka förberedelser som gjordes i berget, vattentoalett var något som installerades tidigt för att klara en belägring, 500 soldater med bara utedass inne i berget insåg man tidigt att de inte skulle fungera med tanke på risken för smittspridning och sjukdomar.

//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: