Ingen bild idag.

Och de kan bli en del uppehåll i inläggen på bloggen ett tag. De är så förstår ni att jag beställt en ny dator och de vet alla som har provat att de tar ett tag att komma igång och hitta alla smarta grejor och program igen. Nu har jag även gjort de svårare än vanligt eftersom jag även byter tillverkare av operativsystemet.

Jag ska alltså överge Microsoft och försöka mig på Apple istället. Varför gör jag då så här? Ja inte är de för att de är billigare och de kanske inte är bättre heller men när jag nu ändå kommer att tvingas byta till ett nyare operativsystem så varför inte prova. Nej de är inte en felformulering utan jag tvingas till ett byte då supporten till mitt nuvarande operativsystem har upphört, jag kör nämligen fortfarande XP på redigeringsdatorn. De började med att jag ville uppgradera från Lightroom 3 till 4 och insåg att de går inte, inte heller några andra program jag ville installera hade stöd för XP så en uppgradering på något sätt är jag tvungen att göra.

Nej jag är inte dum på de viset, de går att installera ett nyare Microsoft operativsystem på datorn men det går inte att göra de direkt utan de blir då en nyinstallation, vilket inte är fel i sig men att hitta drivrutiner för vissa äldre delar i datorn blir inte lätt och de blir troligen byte av en hel del komponenter och en massa arbete innan jag fått ett nytt fungerande operativsystem i en gammal dator som de inte går att säga hur den kommer att fungera.

Jag ska alltså byta till den mörka sidan om jag ska tro diskussionerna på nätet, de verkar nästan räcka med att skriva Mac för att man ska bli påhoppad. Jag är ingen fanatiker på något sätt utan för mig är en dator bara en dator oavsett vilken falang de är som satt ihop ettor och nollor till ett program. De jag däremot tagit intryck av är de jag sett på olika fotomässor jag varit på och dom böcker om redigering jag läser, de är inte många datorer med Microsoft där inte. Nu är visserligen programmen jag använder för redigering från en utomstående tillverkare så oavsett Apple eller Microsoft så fungerar dom på samma sätt så de är väl mera själva magiken inne i datorn som är annorlunda. Nåja jag lär snart kunna konstatera om jag gjort rätt eller fel men jag får väl trösta mig med att de går att köra Microsoft på en Apple dator så om inte annat får jag installera Windows 7 så jag känner igen mig.

//Anders

 

 

,

3 tankar om “Ingen bild idag.

 1. Oavsett om du väljer att använda Windows 7 eller Mountain Lion så har du lika lätt och roligt tillsammans med din dator. Jag använder och har använt båda ett bra tag nu och skulle antagligen inte skaffat Mac om Windows 7 hade funnits då 😀
  Lycka till med din installation!

  • Finns som sagt för och nackdelar med båda systemen och hade de gått att uppgradera från XP till 7:an direkt så… Kommer att bli dubbelt för mig också, kör Windows på laptopen och den lär jag inte byta på ett tag. (möjligen ersätta med en läsplatta på resorna)

   Tack för kommentaren.

   • Om man vågar säga roligt – så får jag säga iPad.
    Den är i mitt fall det roligaste jag har och haft i mitt datorliv. Du får väl kolla i min blogg för att se varför det har blivit så roligt för mig 🙂
    /Macilane

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: