Kustlandskap.

_MG_3363-Kustlandskap

Svårt att hinna med bloggen på vardagar just nu och så har jag varit lite oinspirerade den här veckan men idag som en start på helgen så blev de en bild.

En svartvit konverterad bild från Ekstakusten på Gotland, den här gången med objektivet vänt in mot kustlandskapet istället för ut mot havet. Anledningen till att jag tyckte att den här bilden passade bättre i svartvitt var för att den kändes ”rörig” i färg och jag vill dra blicken mot den gamla ekan som sakta håller på att återgå till naturen. Av den anledningen så plockade jag även bort en stolpe med skylt i bakgrunden, de var ett föremål som inte passade in och som av den anledningen drog till sig blicken. Vippfyren vid gärdsgården däremot är en naturlig del av landskapet här vid Kronvalds fiskeläge så den tycker jag ska vara kvar.

4 tankar om “Kustlandskap.

  1. Vackert bild. Jag förstår din tanke att ta bort skylten så att du fick en helhet som gör att bilden blir lugnare och jag får en känsla att det är en bild från förr.
    Samtidigt skylten kan också visa ett tidsperspektiv. Jag vet ju förstås inte hur skylten såg ut och kanske målar man i huvudet en bättre uppsättning men ( även om jag inte alls gillar svartvita bilder med färg inblandat) , kan i vissa fall kanske bli nåt extra. ( vad jag menar att ha skylten i färg och resten svartvitt)
    Nu är jag nyfiken hur skylten såg ut. 🙂

  2. Det var vanlig P-skylt med tilläggstavla jag plockade bort, lite under vippfyren i vänsterkanten ser man kanterna på grusplanen som används som parkering vid fiskeläget. Hur jag än försökte när jag fotograferade så lyckades jag inte hitta en vinkel där den inte syntes. Försökte även med några bilder åt andra hållet men då försvann ekan in i buskarna på högersidan. 😉 Jag ville egentligen ha med mera av vippfyren också men även där var buskaget i vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: