Sepiatoning!

_MG_4443-Sepia

En liten lördagsredigering av en helt misslyckad bild från Lunds Domkyrka närmare bestämt orgelläktaren. Misslyckad för att fönstren antingen blev någorlunda rätt exponerade som här eller helt utfrätta så att de även påverkade själva orgeln och läktaren som i mina andra försök, jo de hade kanske gått att rädda om jag gjort en HDR bild men….

Nu lekte jag lite med den här bilden och gjorde den först svartvit och den blev väl ok men den saknade något. Provade några olika idéer på fönstren främst med att behålla eller byte färg på dom men de kändes och såg inte bra ut. Nu finns de ett filter med i Photoshop under funktionsmakron, sepiatoning, som är väldigt kraftig och som brukar behöva tonas ner kraftigt för att de inte ska se konstigt ut och för att sammanfatta, jag provade de makrot på den här bilden och de fungerade enligt mig med bara en liten sänkning av opaciteten. Jag tycker att de var just de den här bilden behövde för att platsa på bloggen.

//Anders

3 tankar om “Sepiatoning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: