Hantverk.

_MG_6856-Hantverk

Ett enkelt och obetydligt motiv igen, sånt där som jag går igång på. Ett gammalt kopplingsskåp med Stockholms Elektricitetsverk ingjutet i luckan. Slitet och skavt, de syns att de stått där i säkert 100 år och de kan säkert stå där några hundra år till och göra sitt jobb. Jag tycker som sagt om sånt här gammalt hantverk med patina som de så fint heter oavsett om de som här är ett gammalt elskåp eller om de är ett hus, bord eller vad de nu än må vara.

Jag har dock väldigt svårt för moderna kopior av gamla saker OM dom inte är tillverkade på gammalt sätt vilket tyvärr oftast inte är fallet. Jämför gärna en gammal skomakarlampa med en modern kopia så förstår ni vad jag menar. För er som liksom jag går igång på gammalt hantverk så kan jag rekommendera ett besök på  http://www.qvesarum.se/ otroligt mycket vackra saker där! Får säga att de är inte svårt att drömma sig bort där vare sig de är hemsidan eller ett besök i butiken. Drömmen vore att ha något där dom här sakerna passade in så jag kunde njuta varje dag, jag får jobba på de så de inte stannar vid en dröm!

//Anders

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: