Materialproblem!

MG 9133 foliage

Tillbaka på bloggen igen efter lite materialproblem. Uppdaterade till Mavericks och de i sig var inget problem utan allt har fungerat väldigt bra, som vanligt. Utan problemen kom när jag redigerade. Mitt arbetsflöde är Adobe Lightroom för import och grundredigering sedan över i Photoshop CS6 för lite finputs med skärpa och annat jag tycker är enklare att göra där. Och de var där de stökade till sig för jag fick inte med justeringarna från Lightroom 4 till Photoshop längre. Efter att ha tittat på Adobes hemsida så kunde jag bara konstatera att de fanns uppdatering till Mavericks för nästan alla program utom dom äldre versionerna av Lightroom så de fick bli en uppdatering till 5:an för mig idag.

Bilden då? Vad kan jag säga om den? Ett av dom sista tappra löven som vägra släppa taget, låg höstsol i motljus och färgen något förstärkt i LAB läget i Photoshop. Sen gjorde jag bakgrunden svartvit av bara farten, gjorde många såna här bilder av framförallt blommor förut och jag tyckte att de passade i den här bilden. Jag var ute efter en enkel bakgrund, mörk, och varför då inte samtidigt ta bort eventuella störande färgstick på en gång?

Så nu ska jag bara lära mig dom nya verktygen i Lightroom 5 och se om dom passar in i mitt sätt att arbeta. Jag måste bara fotografera lite först så jag kan ta dom hela vägen från import till färdig bild men de får bli morgondagens projekt, de är ändå för mörkt ute nu.

//Anders

5 tankar om “Materialproblem!

  1. Tack! Jo jag tog steget från Windows till Apple för ett år sedan och jag har inte ångrat mig än. De passade mig bättre då eftersom jag körde XP på redigeringsdatorn och behövde uppdatera till nyare OS med stöd för LR4 och CS6. Tyckte inte om de jag såg av och hörde om Windows 8 så jag valde Apple istället. (jag är multifunktionell, kör Windows på jobbet, inget problem att växla mellan programmen)
    //Anders

  2. Vad kul att läsa om ditt liv med datorer! Jag började med datorer 1982, VIC20, och har hållit på med Windows fram till och med sjuan. Åttan kommer jag att undvika så länge det bara går… För fyra år sedan började jag även med Apple. Det har jag aldrig ångrat. Enda problemen har varit, dem som du har råkat ut för, att vissa program blir snabbare, tidigare uppdaterade i Windowsmiljön än i Mac. Men, man kan väl hoppa mellan W7 och OSX. Jag kör förresten XP virtuellt på min iMac. Slutligen – jag blev förvånad över hur enkelt och problemfritt det var att uppdatera till Mavericks, ja, det såg du väl i min blogg i höstas 😀

  3. Rönnen är mitt favoritträd. Och jag gillar den här typen av naturbilder.

    Förr höll jag på mycket i Photoshop, har t o m gått nån kurs i det. Men jag är en hopplös fotograf. Jag har öga för bild, men det verkar inte spela så stor roll om jag har en bra kamera eller inte, jag får aldrig till det där med skärpan-
    Men det som mer var min grej på datorn är vektorgrafik, även om jag inte har sysslat med det på flera år. Jag har för mig att det går att använda vectorgrafik i PS numera? Jag är bara vanlig slutanvändare och sen jag köpte en laptop med touch-skärm så kör jag win 8.1. som jag tycker är busenkelt. Det verkar finnas flera metroappar med ”bildpprogram” men om de duger till nåt vet jag inte.

  4. This is such a beautiful photo! You’ve got really great photos here on your blog, I’m glad about your like on my post so I could find your beautiful photos! Greetings from Finland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: