Polypodiaceae in backlight.

_MG_9146-236 Polypodiaceae

En liten test av dom nya funktionerna i Lightroom 5. Som alltid så tar de lite tid och experimenterande innan jag kan säga om dom är bra eller inte, här provade jag radiellt filter innan mina vanliga justeringar i Photoshop.

En bild på några ormbunksblad tagen, som vanligt får jag väl säga, i Rosersbergs Slottspark.

//Anders

10 tankar om “Polypodiaceae in backlight.

  • Tack. Antonia hann för med svaret men de finns lite mera funktioner än bara skärpan som vinjettering och en massa annat. Jag har inte hunnit leka så mycket med de ännu-
   //Anders

 1. Jag gillar Lightroom och använt det i flera år. Använder nästan aldrig photoshop.
  Det är lätt att göra även virtuella kopior där du behandlar samma bilder olika bland annat.
  Det är kanske bara om man vill trolla bort något som stör på bilden som photoshop är bättre och säkrare. Men för mindre störa de motiv går ju väldigt snabbt.
  Partiell filter är en filter där du har en del av bilden skarp medan resten är mer oskarp men man kan också behandla olika de olika delarna av bilden och msn kan färga filter på olika sätt. Man kan ha filtren runt eller oval.

  • Tack. Jag hade lite svårt för Lightroom när jag började använda de istället för Photoshop men nu gör jag 90% i Lightroom. De är mest lathet som gör att jag har Photoshop kvar i arbetsflödet, jag har några funktionsmakron jag gjort för att förenkla lite. Går att göra samma sak Lightroom idag men bekväm som man är så….
   //Anders

   • Jag tror att man glider över sakta och använder photoshop mer i fortsättningen till att manipulera bilder och skapa bilder där fantasi spelar en stor roll.

   • Du har helt rätt. Bilder som jag ska leverera snabbt gör jag hela vägen i Lightroom framförallt om dom ”bara” ska tittas på i datorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: