Enkla vackra saker.

_MG_9783-Klotväxel GHJ

Börjar de nya året med en bild på en klotväxel. De är något vackert över gamla mekaniska konstruktioner där funktionen styr designen. Enkel okomplicerad mekanisk växel på bangården hos Gotland Hesselby Jernväg. Jag är svag för sån här äldre industriteknik vare sig de gäller maskiner, motorer, ställverk eller som här en mekanisk växel på en bangård. De fanns en stolthet hos dom som ritade, konstruerade och byggde saker förr. Visst de kanske var lite grovt tilltaget men de var för att ha marginaler så att de skulle hålla, länge, samtidigt så lades de tid på att få sakerna vackert designade så att den som köpte maskinen eller vad de nu än var fick något vackert att visa upp.

//Anders

3 tankar om “Enkla vackra saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: