Dreams!

_MG_9599-Drömmar

En kanske lite drömmande bild från Fårösund, dimma, brygga och en eka.

Provade den förbättrade fläckborttagningsfunktionen i Lightroom 5 för 1:a gången ordentligt på den här bilden. De är ju tyvärr så att de blir damm på kamerasensorn hur noga man än försöker vara. Om inte annat så syns dom när du skriver ut bilden i framförallt större format så att ta bort dom på i alla fall såna bilder behövs. Nu har de funnits och finns en mängd program, verktyg och annat för att göra just de här, de finns även i tidigare funktioner av Lightroom och är för mig en naturlig del i redigeringsprocessen så vad är de då som är så fantastiskt? Jo nu finns de en liten ruta, visa fläckar, som du kan klicka i som gör bilden svart och vit. Alltså bakgrunden blir svart och alla (större) fläckar blir vita, så på den här gråa bakgrunden i 100% så syns alla fläckar, stora som små hur tydligt som helst. Betydligt enklare än att försöka avgöra vad som är en fläck eller en nyansskillnad på bilden som de var förut. Ni som använder Lightroom och inte tycker att skillnaderna från tidigare funktioner motiverar en uppgradering till 5:an, bara den här funktionen motiverar kostnaden. De är inte kul att skriva ut en bild och upptäcka att du missat en dammfläck.

//Anders

En tanke på “Dreams!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: